POSLEDNJE VESTI:

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ekološkoj predstavi koju će Zelena inicijativa izvesti zajedno sa umetnicima Cirkusfere, u petak, 21.septembra u Knez Mihailovoj ulici (kod restorana „Ruski car“)  u 17.00 časova, u okviru Uličnog Festivala aktivizma VREVA.

Ekološkim performansom Zelena inicijativa će posetioce, koji i sami mogu učestvovati u predstavi, podsetiti  da otpad nije đubre nego sirovina i da svako može na jednostavan način razvrstavati otpad i reciklirati.

Posetioci će od Zelene inicijative dobiti i kese za razvrstavanje otpada u znaku ekološke kampanje “Pazi đubre!” na kojima se nalazi i Reciklažni adresar, sa podacim ao mestima na kojima mogu predati otpad na reciklažu.

Učešćem na festival VREVA, Zelena inicijativa nastavlja kampanju Pazi đubre! Kojom utiče na podizanje svesti o važnosti reciklaže i primarne selekcije otpada, i nudi građanima rešenja kako sami mogu reciklirati svoj otpad.

Ekološki performans Zelene inicijative i Cirkusfere pratiće i izložba fotografija autora Dragana Kujundžića, uz podatke o položaju sakupljača sekundarnih sirovina, kao i njihovom značaju u lancu upravljanja otpadom.

Leave a Reply