POSLEDNJE VESTI:

Najbolje fotografije i video radovi poslati na konkurs o reciklaži i otpadu, Onlajn Reciklarnica putem sajta Zelene inicijative, izabrani su juče posle održanog žiriranja.

U kategoriji najbolja fotografija, redosled je sledeći:

1. nagrada – Almedin Mehonić, „Blagostanje“ (iz Prijepolja)

2. nagrada – Sanja Bošković, „Stepenice budućnosti“ (iz Valjeva)

3. nagradu dele – Sonja Jovanović, „Pecaroš smeća“ (iz Beograda) i Angela Cini „Labudovi u svom (ne)prirodnom staništu“ (iz Novog Sada)

 U kategoriji najbolji video zapis, redosled je sledeći:

1. nagrada – Mirjana Kolundžić, kolekcija „Ciklus sabranih nedela“ (iz Vojvodine)

2. nagrada – Vid Rajin, „Raptor“ (iz Beograda )

3. nagradu dele – Momčilo Momčilović, „Deponija kod Somborskog mosta“ (iz Karavukova) i Srđan Bulatović, „Kalvarija“ (iz Zemuna)

U rubrici Onlajn Reciklarnica, na našem sajtu, mogu se pogledati nagrađeni, ali i svi ostali radovi koji su poslati na konkurs. Stručni žiri, koji je izabrao autore najboljih radova činili su Dragan Kujundžić, fotograf, Aleksandar Anđić, fotograf i predstavnik Zelene inicijative, Svetlana Stefanović iz Evropskog pokreta u Srbiji.

Podsetimo, na konkurs Onlajn Reciklarnica koji je krajem januara pokrenuo Evropski pokret u Srbiji u sklopu kampanje Zelene inicijative, pristiglo je 142 rada (119 fotografija i 23 video rada). Radove je poslalo ukupno 74 autora iz 37 gradova u Srbiji. Radovi su pristigli iz skoro svih krajeva Srbije, i to iz Beograda 33, Niša 10, Leskovca 4, Smedereva 4, Prijepolja 7, Stare Pazove 7, Subotice 5, Novog Sada 4, kao i po dva do tri rada iz Apatina, Kruševca, Ivanjice, Fruške Gore, Aranđelovca, Zrenjanina, Kostolca, Kraljeva, Kikinde, Aleksinca, Vršca itd.

Svečanost dodele nagrada autorima izabranih najboljih radova biće priređena na otvorenom prostoru početkom juna, a za pobednike su obezbeđene vredne nagrade u duhu očuvanja životne sredine i promocije zdravog života. Najava svečane dodele nagrada biće uskoro objavljena na našem sajtu.

Prilog: Izabrani pobednici konkursa Onlajn Reciklarnica

Leave a Reply