POSLEDNJE VESTI:

Pobednici konkursa za najbolje rešenje za problem otpada u lokalnoj sredinu izabrani su posle zasedanja žirija:

1. nagrada – Aleksandar Tomović (iz Gornjeg Milanovca)

2. nagrada – Marko Matić (iz Paraćina)

3. nagradu dele – Milota Kardelis (iz Kisača) i Sanja Litričin (iz Novog Sada)

Na sajtu Zelene inicijative www.zelenainicijativa.rs, u rubrici „Onlajn Reciklarnica“, mogu se pogledati rešenja nagrađenih, ali i svi ostali predlozi rešenja koji su dostavljeni tokom konkursa. Stručni žiri, koji je izabrao autore najboljih rešenja, činili su predstavnici Instituta za održive zajednice, Zelene inicijative i Evropskog pokreta u Srbiji.

Podsećamo, na konkurs za najbolje rešenje za otpad, na koji su, putem sajta Zelene inicijative, mladi slali analizu situacije i predlog rešenja od 19. novembra do 15. decembra prošle godine, radove je poslao ukupno 21 autor iz 12 različitih gradova u Srbji (Beograd, Gornji Milanovac, Krupanj, Kruševac, Raška, Paraćin, Omoljica, Kisač, Srbobran, Novi Sad, Inđija i Stari Trstenik).

Svečanost povodom dodele nagrada autorima izabranih najboljih radova, kao i neformalan razgovor mladih o životnoj sredini, reciklaži i aktivizmu mladih biće priređena 24. januara 2013. godine od 11:00 do 15:00 časova u Studentskom kulturnom centru u Beogradu (Kralja Milana 48).

Zelena inicijativa predstavlja mrežu 22 organizacije građanskog društva u Srbiji koje, u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), realizuju zajedničke aktivnosti usmerene ka podsticanju primarne selekcije otpada na lokalnom i nacionalnom nivou.

Za više informacija o konkursu Onlajn Reciklarnica, kontaktirajte Svetlanu Stefanović iz Evropskog pokreta u Srbiji, mob.063 829 44 79.

Prilog:  Izabrani pobednici konkursa Onlajn Reciklarnica

Leave a Reply