POSLEDNJE VESTI:

Reciklarnica je sastavni deo kampanje Zelene inicijative, čiji je cilj podsticanje mladih građana Srbije da se aktivno uključe u proces reciklaže u Srbiji putem njima najbližeg instrumenta – Interneta.

Reciklarnica predstavlja mesto na kome će predstavnici zainteresovane i šire javnosti moći da razmenjuju iskustva i savete u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže.

Reciklarnica je mesto gde zainteresovani politički, društveni i privredni subjekti mogu da se međusobno informišu o svim reciklažnim centrima u Srbiji i mestima gde mogu da odnesu selektovan otpad.

Reciklarnica omogućava zainteresovanoj javnosti, pre svega mladim aktivistima u lokalnim zajednicama, da se samostalno organizuje i na taj način sprovode mesne i lokalne akcije odnošenja otpada u reciklažne centre.

Ciljevi Reciklarnice su:

- Informisanje mladih o problemima, prilikama i obavezama koje Srbija ima u procesu evropske integracije i sprovođenja reformi u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže.

- Motivisanje i podsticanje mladih da se (inter)aktivno uključe u proces stvaranja mreže koja će im omogućiti da predstavljaju uočene probleme i ideje za rešavanje problema u oblasti upravljanja otpadom u njihovim lokalnim sredinama.

- Informisanje šire javnosti o aktuelnostima u oblasti reciklaže u Srbiji, regionu, Evropi i svetu i njenom povezanošću sa aktivnostima u oblastima politike, privrede i umetnosti.