POSLEDNJE VESTI:

Kriterijumi za dodeljivanje nagrada

- Za najuspešnije učesnike na konkursu onlajn Reciklarnica obezbeđene su vredne nagrade u duhu očuvanja životne sredine i podsticanja i promocije zdravog života.

- Nagrade će biti dodeljivane u dve kategorije – foto i video zapisi. Osnovni kriterijumi na osnovu koga će najuspešniji učesnici biti birani odnose se na:

        – Ozbiljnost uočenog problema

        – Tehnički kvalitet foto/video zapisa uočenog problema

        – Kvalitet opisa uočenog problema

        – Kreativnost i inovativnost u pristupu uočenom problemu

- Foto i video zapisi moraju da budu autentični i snimljeni na teritoriji Republike Srbije. Uz svaku dostavljenu fotografiju i/ili video-zapis neophodno je uključiti i opis mesta (lokacije), datum, kao i kraći opis situacije terena na kome je zabeležen foto i/ili video zapis. Foto i video zapisi svojim sadržajem bi trebalo da ukazuju na konkretne probleme u vezi sa otpadom u životnoj sredini u lokalnim zajednicama u Srbiji i da ne vređaju ljudsko dostojanstvo i ne budu vulgarnog sadržaja.

- Samo radovi koji odgovaraju propisanoj temi i koji ispunjavaju tehničke i starosne uslove biće prihvaćeni. Svi radovi, pre objavljivanja na Internet stranici Zelene inicijative, biće pregledani i proveravani.

- Konkurs je otvoren do 31. marta 2012. godine, a rezultati takmičenja biće objavljeni po zatvaranju konkursa na sajtu Zelene inicijative. Završna svečanost takmičenja i dodela nagrada biće priređena na otvorenom prostoru po utvrđivanju dobitnika nagrada. O ispunjenosti svih kriterijuma za dodeljivanje nagrada pobrinuće se žiri koji će biti sastavljen od predstavnika organizacija članica Zelene inicijative i stručnih konsultanata.

- Dobitnik priznanja u jednoj kategoriji ne može da bude prvonagrađeni i u drugoj kategoriji.

NAPOMENE

- Dobitnici nagrada i priznanja biće obavešteni lično. Autentičnost ličnih podataka registrovanih učesnika i pristiglih foto i video zapisa u konkursu onlajn Reciklarnice biće proveravani prilikom odabira dobitnika priznanja. Odluka o izboru biće objavljena javno putem internet stranice Zelene inicijative i drugim elektronskim sredstvima informisanja, bez pismenog obaveštavanja autora radova koji nisu izabrani.

- Organizator konkursa zadržava pravo da ne objavi radove koji ne ispunjavaju uslove i pravila konkursa. Organizator konkursa zadržava pravo da ne izabere nijedan rad, ukoliko među dospelim radovima nema onih koji zadovoljavaju kvalitet i kvantitet koji je očekivan.

- Organizator konkursa polaže autorska prava na sve pristigle fotografije i video zapise i sadržaje u službi promotivnih aktivnosti.

- Učešćem na konkursu i potvrđivanjem Izjave o autorstvu, smatra se da su učesnici upoznati sa navedenim pravilima i procedurama konkursa. Organizator konkursa ne snosi odgovornost za pristigle foto i video zapise koji mogu predstavljati zloupotrebu autorstva od strane učesnika konkursa.

- Organizator se obavezuje da prikupljene privatne podatke učesnika neće koristiti ni u koje druge svrhe osim izbegavanja eventualnih zloupotreba, provere autorskih prava i verifikovanja autentičnosti pristiglih foto i video zapisa i sadržaja.

NAZAD